Friday, 3 December 2010

Missconception

Selama ini aku disogokkan dan sehingga aku percaya bahawa Financial Reporting Standard (FRS) adalah standard yang menggantikan Malaysian Accounting Standard Board(MASB). Dan pada pemahaman aku ianya MASB di'improvise' menjadi FRS. Dan hanya FRS yang digunakan. Dan disingkatkan kepada untuk diingati, MASB dihapuskan dan kini hanya FRS yang digunakan.

Namum, dariapada perbincangan dengan Bro 'Kanda' di tempat praktikal, MASB tidak dilupuskan dan ianya masih digunakan untuk sesetengah syarikat.

Daripada perbincangan yang dilakukan ada dua point utama yang aku dapat konklusikan disini:

1. FRS digunakan untuk organisasi yang menghantar financial report kepada Bursa(Public Company) dan organisasi yang terikat dengan Banking and Financial Institutions Act (BAFIA)

2. Manakala Standard MASB digunakan kepada organisasi selain daripada diatas.


Selain itu, aku ada membuat sedikit rujukan di laman MASB.


Oh! Rupanya selama ini aku telah misunderstood dengan standard-standard tersebut. 'Real world' memang berlainan daripada apa yang apa yang didapati dari kelas. Oh! A lot more to come, knowledge and experience.

Wednesday, 1 December 2010

Practical Training

Hari pertama.. hari ini diberikan briefing sedikit sebanyak mengenai aktiviti harian di firm yang dikenali Jamal, Amin and Partners. Yang menariknya penekanan Islamic yang agak ditekankan di organisasi ini. Sekurang-kurangnya dapat mungkin dapat memberikan impak kepada aku yang lalai ini, Insya Allah. Selain itu diberikan juga briefing mengenai undang-undang syarikat dan prosedur-prosedur yang berkaitan.

Walaubagaimanapun , hari Sabtu ada kelas. Owh! Diharapkan tidak lamalah kelas tersebut. Oh!! Terasa pulak berharga pulak weekend. Haha!


Selepas ini, bolehlah setiap hari menulis status 'Selamat Pagi' setiap hari di Muka Buku. Haha!


Log Book! Mari~~~~ dan saya kena tidur awal... fuhh~~

~Tiada Kaitan~ Terima Kasih~

Monday, 29 November 2010

Satu Hari Lagi!!!


Satu hari...
Ya! Satu hari...
Untuk apakah satu hari?
Lagi satu hari akan bermula praktikalkah??
Ya mungkin...
Namum lebih memeningkan...


Memang pening bila dah lama tak balik nih... Haih~
Semua benda nak pikir...
Semua benda due akhir tahun... Urgh~
Jadi tinggal satu hari nak setelkan road tax, bil-bil dan bla bla bla...
Pening~~~~

Internship
Malam ni tadi aku meronda sekitar Pekan Setapak sampai sesat mencari tempat praktikal. Sampai sesat kot. Besar betul kawasan 'Setapak' nih.

Nampak gayanya tempat praktikal tersebut tidak begitu terpencil. Berdekatan sangat dengan Jalan Genting Kelang. Di kawasan tersebut banyak kedai kereta. Jadi aku target nak beli sebuah kereta selepas praktikal nanti. Ferrari satu cukuplah.. hahahaha~

Sunday, 21 November 2010

Selamat Berjaya - SPM 2010

Adik aku akan menghadapi peperiksaan SPM tahun ini. Bermula esok berdasarkan jadual yang aku dapat dari http://apps2.moe.gov.my/lpm/files/spm/2010/jwspm2010.pdf

Abangmu ini tiada apa nak diucapkan cuma ini sahaja:

'Semoga Berjaya'

Semoga usaha dan kesabaran selama ini dibalas dengan baik. Kamu memang adik yang baik dan rajin.

Semoga berjaya juga kepada adik-adik orang lain yang bakal menghadapi SPM bersama-sama adik aku. Huhu~ ;)

Thursday, 18 November 2010

Mimpi Pagi Itu


Pada pagi itu, aku bermimpi...
Kita berjalan di satu taman,
Indah sekali,
Dengan suasana yang tenang,
Tiada ganguan meruntuh jiwa.
Namum pada malam itu,
Aku berpijak diatas lumpur,
Lalu aku terjatuh,
Dan aku tidak bangun,
Kerana kegelapan itu berada disisiku...
Dan pada hari ini,
Fikiranku masih mengenangkanmu...
Dan hanya secangkir doa dapat ku kirimkan...



In remembering the person had walking far away from me...

Monday, 15 November 2010

Cuti-Cuti Seri Iskandar


1. Minggu peperiksaan.
Sudah berakhir untuk tahun ini. Untuk semester ini, hanya tiga subjek yang terbabit dengan peperiksaan. Jadi berakhir lebih cepat dari orang lain namum debaran masih seperti makhluk-makhluk yang lain yang menghadapi peperiksaan. Harapannya semua lulus dengan baik.

2. Bersukan.
Selepas minggu-minggu peperiksaan berakhir, sukan semestinya menjadi sesuatu yang baik untuk dilakukan. Mungkin tidak begitu berat, namum sudah cukup penat bagi aku. Hehe~ Antara yang menjadi pilihan adalah; Badminton, Snuker, Bowling dan Ping-pong.

3. Kaki terseliuh.
Empat hari lepas aku bermain badminton dengan sangat macho. Kali pertama aku main di UTP dalam semester ini dan kali pertama terseliuh semester ini. Sehingga tak boleh berjalan, dan itu satu peringatan dari Yang Maha Agung untuk aku. Dan aku bersyukur atas peringatan itu. Terpaksa memanggil adik aku pulang dan terima kasih kepada Along yang berada di Kuala Kangsar kerana berjumpa adik aku dan menguruskan urusan adik aku ke Stesen Bas Kuala. Mungkin dah kena bersara dari arena sukan Badminton??
Bersara??

5. Jamming.
Kedatangan Apes dan Zaku ke Seri Iskandar. Perkembangan menarik. Ada dua lagu baru sudah dicipta oleh dalam 8 December lepas. Penangan posrok namum tak sempat dirakamkan.
Bajet student UTP. Ahaks~


Cyberpunk

6. Tiga - Satu.
Keputusan permainan snuker antara aku dan Zaku. Hehe~ Nasib menyebelahi kerana Zaku agak handal berbanding dengan aku.

7. -100-
Mata maksimum dalam permainan bowling. Urgh~~ Sangat tidak berbakat. Dua kali dapat mata 100.
100

8. Praktikal.
Satu haribulan Dua Belas akan bermulanya praktikal di sebuah Firm di kawasan Danau Kota. Diharapkan tidak banyak masalah dan dapat mengharungi praktikal dengan baik Insya Allah.

9. Cerita Korea.
Kerana kaki sakit sempat habiskan cerita Korea. IRIS. Konsprirasi punya. Tapi jiwang. Urghh~

IRIS

10. Hari Raya.
Apa itu Hari Raya Aidil Adha? Fikirkan sendiri...

11. Cuti-Cuti Seri Iskandar
Rumah kat Seri Iskandar masih tidak dikemaskan lagi. Masa semakin suntuk dan banyak urusan perlu dilakukan di Kuala Lumpur. Pening2~~ Sampai bila nak melepak kat sini???

Buku dan Wayar

Harap-harap buat masa terdekat kaki ok untuk melangkah. Nak balik KL kejap nak letak barang, Aminn~~

Tuesday, 26 October 2010

Persediaan Menghadapi Peperiksaan

Ada beberapa pengajaran semasa paper pertama ini.

Pertama: Check jadual... Pastikan anda tahu dimana anda akan menghadapi peperiksaan dan bila waktunya. Jika tidak, anda akan menjadi seperti saya dimana saya teringat paper FAR saya hari Isnin depan walhal yang sebenarnya paper tersebut pada hari Khamis ini iaitu dua hari dari sekarang

Kedua: Study Hard mengikut kemampuan. Jika tidak, anda akan menjadi seperti saya, hanya tidur 2 jam sebelum peperiksaan dan akibatnya, satu soalan saya tertinggal untuk subjek MAF tadi. Tahniah. Saya memang mengecewakan diri sendiri dan guru-guru saya.


'All the best untuk diri sendiri... huhuhu~'

Ketiga: Study Smart. Ada sesetengah subjek bukan dipandang 'calculation' sebagai teras utama. Namum, harus diingat, teori juga penting didalam sesuatu subjek dan ini akan menambah nilai didalam subjek yang melibatkan pengiraan. Jika anda memandang enteng teori, anda akan menjadi seperti saya, membuat jawapan untuk teori mengikut idea sendiri sehingga pemeriksa yang membaca gelak secara sukarela.

Keempat: Time Management. Pastikan anda punya masa yang cukup untuk study. Kurangkan aktiviti yang tidak berkaitan dengan study. Jika tidak, anda akan menjadi seperti saya, tidak dapat menghafal formula dengan baik dan menjadikan sukar untuk menjawab peperiksaan. Urgh~ walaupun banyak latihan yang telah dibuat... Urgh~

Kelima: Cari Study mates. Jika anda sombong seorang-seorang konon pandai, anda akan menjadi seperti saya. Bukan sahaja sunyi, namum banyak ajaran sesat yang bakal dilahirkan. Dan bila ada masalah, anda akan diam. Tahniah~

Keenam dan Terakhir: Tawakkal. Dari Tuhan kita datang dan kepada Tuhan kita kembali.

Ps: Banyak juga pengajaran aku dapat selepas satu tahun aku tak masuk dewan peperiksaan. Dan menghadapi peperiksaan tanpa housemates dan berseorangan memang sangat mencabar. Dan tidak dapat semua pengajaran yang dapat dikemukakan disini kerana kesuntukan masa.

Tuesday, 19 October 2010

KOSONG

Kosong adalah berakhir segala-galanya. Dan kosong akan menghantui selamanya. Kosong adalah berakhir segalanya. Dan harga untuk kekosongan terlalu mahal. Terima kasih kekosongan.
























Dan masihkah ada lagi harapan disebalik kekosongan?? Ataupun sekadar putus asa.
Atau mampukah aku menukarkan satu kekosongan menjadi satu persinggahan yang terisi dan menukarkan ia menjadi sebuah kejayaan??

Sunday, 10 October 2010

Alter Ego


Alter Ego Definition

People have different views on what exactly alter ego is. Here, we will talk about alter ego in the terms that it is a person that people create within themselves and relate to the person in terms of making it an ideal. Once a person creates an alter ego, they start dreaming about the same and living a life of their own with the alter ego. If you are wondering how alter ego is created, then here is some piece of information that can be of help to you.

• Usually, people who have been deprived or who haven’t been able to do what they always wanted to do in life have an alter ego. They seem to live in their dreams and have a life of what they had always wanted.

• They imagine themselves in the world of their dreams and reach their goals with the help of this alter ego. Most of the times the interest of the person and his/ her alter ego are the same and they try to develop it in their own manner.

• There are many people who are unaware of them having an alter ego and there are some who might be aware of the fact. If you know someone who has an alter ego, then you need to observe the person very carefully as distinguishing them can be close to impossible.

Having an alter ego at times can be beneficial, provided it does not go overboard. It gives the person a sense of completeness. However, if the alter ego is more perfect than your real self, then it can result in low self-esteem. It is also at times seen that if the alter ego is dominating, then it can prevent a person from leading a normal life. If you have an alter ego then it is important that you don’t let it dominate over your personal life. This can affect your friends and family in a negative manner.

If you are on the other side of the coin and know that a person is suffering from the alter ego problem, then it is important that you keep a watch on the person. Make note of situations when the person is his/ her normal self and when the person acts as the alter ego. If the alter ego seems to dominate the person, then it is better that you keep such situations at bay so that it does not affect the healthy life of the person.

It is important that you talk to the person suffering from alter ego about their goals and ambitions, this can help you in knowing the hidden desires and you can help the person come out of the alter ego world. However, if the alter ego is less dominant but still is causing a problem, then you definitely need to work this out with your loved one. Talking and understanding the person is the best suggestions that anyone can give you in case of alter ego. So, talk to the person and let him/ her know that how much you care and love them and help them overcome this problem.



********

Aku baru sahaja pulang dari bermain bowling dan menonton wayang bersama Baihaqie dan Faiz Manap. Aku tersenyum sepanjang bergembira nampaknya. Manakan tidak, seronok jumpa kawan-kawan dan bowling tak pernah kalah mahupun menang. Dapat no 2 sahaja. Gembira sekurang-kurangnya kerana aku baru sahaja belajar main bowling. Haha. Selain itu target aku untuk dapatkan 100 markah untuk 2 game yang pertama tercapai walaupun yang terakhir aku hanya mendapat 98 markah. I think its good enough for a beginner like me. Deme dah main lama. Haha. Selepas itu menonton wayang cerita bertajuk 'The return of Chen Zhen'. Tidak dirancang dan hanya beberapa minit keputusan dibuat akhirnya semua setuju untuk menonton cerita ini. Dan seperti biasa Persanjung menjadi lokasi terakhir sebelum pulang.Dan aku menghantar Baihaqie pulang ke rumah sewanya di Pekan Razaki.


*******

Perjalanan pulang aku seperti kebiasaannya akan melalui Taman Seri Botani, Clearwater, Batu Gajah dan sampai ke highway Ipoh - Lumut. Seperti kebiasaannya. Namum kali ini aku kelajuan tidak seperti biasa. Lebih perlahan daripada sebelumnya. Sambil ditemani lagu dari 'Heaven In Her Arms' aku teringat satu perkataan iaitu 'Alter Ego'.

Aku tersedar bahawa hampir satu tahun kebelakangan ini, ada sedikit permasalahan menganai pemikiran aku. Mungkin disebabkan ada peristiwa-peristiwa yang tidak dapat dielakkan, pengalaman, permasalahan tidak kira dari masalah keluarga, masalah bersama rakan-rakan, aweks, rumahtangga orang lain, pandangan masyarakat,dan lain permasalahan semuanya datang. Dan ada diantaranya masih terngiang-ngiang dalam kotak pemikiran dan hati aku.

Aku sering mempersoalkan mengapa perkara ini terjadi dan akhirnya blog ini antara tempat peluahan perasaan. Bila dilihat kembali, kesemuanya entri-entri sebelumnya melibatkan kitidakstabilan dan menuju kearah kegelapan. Haha.

Kebanyakkan keputusan dalam kehidupan harian aku bermasalah dan banyak perkara yang tidak kena. Awal semester, malam-malam aku sering tidak dapat melelapkan mata berfikir dan terus berfikir. Masa depan bakal ditempuhi, masa depan, masa depan dan masa silam. Masa silam mungkin tidak dapat diubah namum masa silam hampir pasti menyebabkan kerosakan akal aku secara total serta mempengaruhi masa hadapan aku. Dan apabila kedua-dua perkara ini dihubungkaitkan maka timbullah satu konflik. Dari konflik ini terciptalah 'enam bulan sembilan' yang sememangnya tinggal separuh jalan, peristiwa tidak dapat tidur malam, dan ini membawa kepada beberapa masalah lain.

Kemungkinan besar juga kekurangan komunikasi menjadi antara faktor merosakkan minda aku dalam satu tahun kebelakangan ini. Kesunyian lebih tepat. Aku tidak mudah mesra secara jujurnya. Dan itu adalah masalah sehingga aku ingin menjadi seorang yang 'Anti Society'. Tidak pernah lekang daripada muka aku menjadi seorang serius. Apa sahaja yang berlaku di dalam organisasi yang didalamnya aku tidak mahu ambil tahu.

*******

Jauh disudut hati, ada perasaan ingin bermasyarakat, berpersatuan dan sebagainya. Aku menyedari aku tiada pengalaman. Apalah sangat pengalaman aku semenjak menjadi seorang pelajar universiti. Semasa diploma contohnya, kapasiti manusia terlalu ramai ditambah dengan makhluk 'gila pangkat'. Urgh~ Mungkin mereka cuba mengambil peluang yang ada namum one word 'annoying'. Jadi sebagai keputusannya, hari keluarga, dinner semua aku tidak hadiri mahupun sertai. Walaupun diorganize 'batch' sendiri. Haha.

Semasa peringkat Ijazah pula, tiada peluang atau takut merebut peluang kerana beberapa masalah.

Namum ini bukan sebab utama.

*******

Alter Ego. Datang apabila ia sampai dikemuncak perasaan. Seronok melayan perasaan sehingga memberikan kesan negatif pada diri sendiri dan pandangan orang lain. Dan aku tahu itu. Urgh~

Tuesday, 5 October 2010

Dinner MoBAC - 1-10-2010

Tak banyak yang aku nak ceritakan. Asalnya memang tak mahu pergi atas sebab kerosakan psikologi yang mendalam.

Tema: Violet Gala Night

Seperti tahun-tahun yang lepas, Sepanjang Diploma(2 kali, semester 1 dan semester 6.. dan beberapa kali waktu degree) aku sememangnya pakai baju tak masuk tema. Yeah~ Haha~

Berikut merupakan kronologi tidak mengikut masa:

1- Diajak oleh Mat Taiping buat performance. Mula-mula diajak main gitar namum sebab tak begitu terrorist, jadi penyanyi pun ok. Kugiran tersebut diberikan nama 'Amir and the Calculator'. Mengapa Calculator? Kerana mesin kira memang sinonim dengan perakaunan. Ada 2 lagu yang aku nyanyikan iaitu 'Kekasih Gelapku' cover Ungu dan 'Separuh Nafas' cover Dewa. 2 lagu lagi dibawakan oleh Syamini (aaa... betolke name dia nih~ maaf... walaupun awak classmate saya... huahuahua) iaitu Zombie cover The Cranberries dan Stay cover Estrella. Credit kepada Encik Amir yang cadangkan lagu, Mat Taiping, Wan Terer Main Gitar dan Sufi Terer Main Dram.

Membuat onar diatas pentas. Gambar daripada facebook En Zoolhemi.

2- Kedatangan rakan-rakan seperti Peanut, Amat, Arin dan Usop. I just feel so happy jumpa dengan mereka dan bermulalah membuat perkara-perkara tidak sepatutnya dilakukan. Ahaks~ Tangkap gambar... Uish... Lompat-lompat.. Tidak matang sungguh... Huahuahuahua~

Tu dia... Loncat lagi... Tak pandang dah orang tepi... Hahaha~ Pnut konon cool... Hahaha

Bersama Zahidan dan Alip... Dan band mates...


Mamarazzi... Ouh~

3- Makan.. Ala Chinese Cuisine deme kate. Tapi aku tak hiraukan. Tak kisah nervous atau tidak RM 40 yang dibayar perlu dimanfaatkan sebaik-baiknya. Hahaha~ Ada yang kata tidak sedap namum aku sumbatkan sahaja kerana ada masalah psikologi sepanjang majlis membuatkan aku rasa nak makan aje... Hahaha~ Maklumlah... Sekarang ni dah tak ada perasaan dah... Hahaha~ Apa itu nervous? Haha~

Antara makanan yang dihidangkan.. Ouh~

4- Unplugged bersama Bro yang hebat main gitar. Tak pernah aku lihat orang power main gitar seperti dia. Sampai tali putus. Gitar dia harganya RM1000 lebih. Fuhh~ kerana minat... 4 lagu: No women No Cry, I did it my way, Jika Kau Bercinta Lagi dan Kepadamu Kekasih... Sangat cool ini bro..

Tu dia... Dapat bunga lagi tu... Ahaks~

Tali putus lepas lagu No Women No Cry... Yehaa~

Bro ni memang power... Orang kat dalam nyanyi Bunkface, aku kat luar nyanyi lagu No women No Cry... Ahaks~

5- Balik sambil melambai-lambai kat Cik Wati dan gadis-gadis sekelilingnya. Saya tak melambai... Band mates saya yang lambai... Ahahaha~ Isk deme nih.. Tau la artist... Kena kejutan gamaknye... Haih... Cuba la mencontohi aku yang behave sepanjang masa... Hahaha~ Pulang ke Seri Iskandar mamak lagi... Ouh~ Ramai-ramai melepak...

Tiada gambar untuk kronologi kali ini... Tapi rasa memang best lah... huhuhu~

See you next in next dinner.... Tapi rasenye idak... sebab aku nak meneruskan RECITE...

Nah! Great Night and thanks for the moments~ ;)

Ps: Credit Gambar untuk En Zoolhelmi, Usop Z dan Eyno.

Ps2: Macam banyak je?? Haih~

Saturday, 18 September 2010

Karya

Aku mahu buat karya kalau diizinkan nanti. Karya itu merangkumi perkara-perkara duniawi serta rasa. Setelah kegagalan menyiapkan enambulansembilan yang penuh emosi serta tragedi, kini aku akan cuba menghasilkan satu karya yang halus bagi menterjemahkan semua yang tersirat dalam hati aku.

Karya itu pasti akan mengambil masa untuk disiapkan. Sama juga seperti luka-luka yang dalam sehingga berlarutan menjadi parut diatas permukaan.

Karya itu akan dipersembahkan di enambulansembilan seperti mana ia tersorok disudut hati aku. Seperti mana subjek cuba berlumba dengan masa, aku akan tidur di bilik gelap penuh kesunyian ini. Maka terbuanglah semuanya..

Terima Kasih kerana aku masih hidup. Dan jiwa masih hidup.

Dan mempersembahkan Yuna, Decorate. Aku suka karya ini kerana struktur lagunya. Pendek. Tiada ulangan lirik dan aku suka menjadi seorang yang outdated. Orang lain semua dah layan lama, aku baru nak layan. Orang dah lama menangis, aku selepas beberapa jam baru mahu menangis.. Yeah! Selain itu, ada persoalan, bila pula aku boleh plucking begini?? Dan akhirnya, silakan menonton...

Yuna - Decorate



So you decided to see me out of the blue,
should i let you come over?
i think you're doing fine..
that girl in your arms does she know where you come from?

Almost made me move out of town,
you don't want me to be around, i stayed anyway,
just in case...

finding reasons to hate you more than before
like how you said, you would call
but never at all..got rid off your number that i know by heart...

you left your things at my place,
as if i have all the space,cause you know i dont mind
just come back when you think its time..

i'm all black and white inside,
monotonous from left to right
i decorate my house with things you love
just in case, you show up..
in case you show up.

Credit

Saturday, 11 September 2010

Raya Kedua

Beberapa tahun dahulu, kalau balik kampung, pada raya kedua, pagi-pagi dia dah hilang. Seperti raya-raya yang lepas, kehilangannya tidaklah begitu mengejutkan. Bila bangun dari aku bangun dari tidur, selepas beberapa ketika, kereta hijau akan tiba kembali dan seperti juga raya-raya yang lepas, bungkusan roti canai berkeping-keping berada di tangannya. Maka selesai sudah persiapan untuk sarapan.. Tak perlu difikirkan sudah tentang sarapan... Semoga dia berbahagia jauh disana...

Tahun lepas. Ada jugak dengar bunyi menjerit ke ape...
Hahahahahaha!!

Tahun ini, kalau Hasan tak kata dia beli lemang, aku tak tau nak makan apa raya kali nih. Duduk je la kat rumah. Haha! Kedai tak bukak pulak tu. Tinggal 7e je kat area rumah aku nih. Sebab ada lemang yang Hasan suruh belikan ni, ada la bau-bau raya kat rumah yang macam tak orang menghuni nih.. Haha~

Enough~ Alhamdulillah.. Aku masih hidup dan masih ada manusia di sekeliling aku.. Dah sampai masanya menjadi orang tua walaupun masih terasa muda... Hahaha~

Jemput la datang raya rumah... tapi rumah jiran aku la... Hahahaha~ (Copy ayat nih... Haha)


They say past is past. We need to move on to see the future. But how can we move on when our past is the only thing we ever wanted in the future?


Thursday, 9 September 2010

Salam Eid' Fitri


Selamat Menyambut Hari Raya Fitrah kepada muslimin dan muslimat yang membaca blog ini. Semoga kita bertemu lagi di Ramadhan yang dihadapan nanti. Kepada yang sudah berkerja, saya ingin menyatakan saya masih layak nak menerima duit raya. Hahahaha~ ;p

Semoga Eid'Mubarak kali ini memberikan keberkatan yang maksima serta kita dapat pengajaran daripada ramadhan Kareem yang kita lalui sebelum ini... ;)

Thursday, 29 July 2010

Recently

Lama dah tak update, jadi nak ambik masa 20 minit nak update blog ini.

1. Belajar
5 subjek. 3 daripadanya subjek core dan selebihnya subjek bahasa. 3 subjek core tersebut merupakan subjek part 5 (maf, far, ais) sedangkan aku kini sudah part 6. Ada satu lagi subjek part 5 yang aku tak ambil iaitu tax. Masa untuk menghabiskan Degree aku kali ini memang cukup panjang dan tidak seperti manusia-manusia lain dan aku masih mengharapkan aku dapat menghabiskan proses pembelajaran ini. Aku menganggarkan 2 tahun setengah untuk menghabiskan pembelajaran ini. Ini adalah satu masa yang cukup lama dan apa sahaja boleh berlaku. Semua aku serahkan kepada Yang Lebih Mengetahui. Aku dah penat untuk berfikir apa yang akan terjadi pada masa yang akan datang.

Assignment dah mula datang. Kuiz dah tiba. PBL... PBL... Masa semakin suntuk. Walaupun hanya 5 subjek tapi aku masih merasakan ketakutan dan seram sejuk. Rasa macam Final dah dekat tapi study masih belum. Untuk subjek baru, FAR430, saya memang tak faham! Argh!

Kedatangan. Sangat meruncingkan. Overslept dan pelbagai perkara lain. Duduk seorang dan kena berdikari sepenuhnya.

2. Internship
Resume dah hantar dan aku sendiri tak pasti dimana aku akan ber'kerja' untuk bulan Disember yang akan datang. Kuala Lumpur destinasinya. Sama ada 'confirm' atau tak masih belum dapat diketahui. Cuma menunggu daripada pihak Penyelia memberikan 'feedback' daripada syarikat yang aku pohon.

3. Madical Board
Sudah dijalankan pada hari Jumaat lepas. Jadi tunggu pihak syarikat membuat keputusan mengenai pesaraan mak. Harap-harap ada perkara yang baik daripada hasil perbincangan Medical Board. Harap semua dapat diselesaikan secepat mungkin. Ponteng kelas MAF sekali ini membuat hati bertambah runsing. Tutorail kot. Argh!!

4. Sukan
Aku memang suka bersukan. Kalau mak tidur lari sekejap pergi bersukan untuk mendapatkan skill-skill terbaru dalam sukan yang diceburi. Haha~ Badan dah melampau sangat jadi kena bersukan. Bola Tampar, Sepak Takraw, Badmintin dan terbaru, Bola Sepak depan rumah. Senang sikit. Tak payah jauh sangat. Haha~

5. Keadaan Mak
Sihat seadanya. Kalau dia cergas dia akan bersembang sampai tengah malam... ada masa sampai subuh. Adakala sampai satu hari setengah tidak tidur. Kalau tak cergas dia akan tidur selama 2 hari. Hari ini makan ok... Habis setiap hidangan tanpa bersuap, tidak seperti beberapa minggu yang lepas, dia tak beberapa lalu makan dan kena disuapkan. Syok ape suap orang makan... Huhuhu~

6. Jumaat
Jumaat ni kuiz MAF. Tahniah!! Aku tak study lagi. Macam mana nak score??? Yeah!! ;(

Sunday, 18 July 2010

Radiohead - There There



Radiohead - There There

In pitch dark I go walking in your landscape.
Broken branches trip me as I speak.
Just 'cause you feel it doesn't mean it's there.
Just 'cause you feel it doesn't mean it's there.

There's always a siren
Singing you to shipwreck
(Don't try, don't reach out
Don't try, don't reach out)
Steer away from these rocks
We'd be a walking disaster
(Don't reach out, don't reach out
Don't reach out, don't reach out)
Just 'cause you feel it doesn't mean it's there.
(There's someone on your shoulder)
(There's someone on your shoulder)
Just 'cause you feel it doesn't mean it's there.
(There's someone on your shoulder)
(There's someone on your shoulder)
There there!

Why so green and lonely?
And lonely
And lonely

Heaven sent you to me
To me
To me

We are accidents
Waiting Waiting to happen.

We are accidents
Waiting Waiting to happen

Mahu Meningkatkan Kapasiti Jiwang Anda??

Nah! Aku tak nak cakap banyak! Aku nak tido! Runsing2!! Weekend ni memang kejenye untuk tido!! haih~


For the Rest of My Life by Maher Zain


I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart



Saturday, 10 July 2010

Dorongan

Kini aku berkeputsan untuk masuk belajar kembali. Aku menyewa satu rumah disini, Seri Iskandar. Minggu yang sudah berlalu ini, aku sudah cuba memasuki kelas walaupun tidak semua aku berjaya masuk. Insya Allah, minggu yang kehadapan ini aku akan memperbaiki kedatangan aku ke kelas. Mungkin tidak dapat menyesuaikan diri lagi kerana sudah 7 bulan aku duduk di rumah sahaja. Ditambah pula melihat muka-muka baru didalam kelas yang tampak bijaksana sahaja. Wow. Aku rasakan ingin menyepikan diri sahaja.

Keputusan untuk meneruskan pembelajaran kali ini adalah didorong oleh beberapa perkara;
  1. Kini aku berada di Semester 6, dan Semester 7 kebiasaannya, pelajar-pelajar akan menjalani latihan praktikal. Jadi aku berpendapat tahun hadapan iaitu awal tahun 2011, aku akan dapat menjalani latihan praktikal kerana adik aku yang kini berada di Tingkatan 5 bakal bercuti selepas SPM. Namum, ini cuma rancangan dan masih belum berbincang dengan pihak Ketua Koordinator lagi. Insya Allah akan berjumpa dengan beliau secepat mungkin.
  2. Dalam usaha menghabiskan belajar secepat mungkin. Aku memikirkan kedudukan adik aku sekarang yang kini dia bergantung harap kepada aku sepenuhnya selepas mak aku tidak mampu untuk bekerja dan berfikir dengan baik, Malah silap-silap, aku...
  3. Jika aku Berhenti Belajar dan aku berkerja, maka masa untuk bersama mak aku akan berkurang. Aku tidak rasa dengan Diploma yang keputusan yang kurang memberangsangkan itu akan dapat menampungi kos-kos mencari pembantu rumah dan kos kehidupan di Kuala Lumpur.
Minggu ini adik aku balik. Jadi dia dengan rela hati memberikan permission untuk aku keluar.. Oh adikku sayang. Abang keluar sebentar. Mahu bersukan sebentar. Huhu~ Nanti Abang ajar macam mana nak setelkam Rekod Tidak Lengkap(Ohhh~ Tidak!!)

Monday, 5 July 2010

Hari Ini...

Budak Baru??

Baru sahaja tadi aku mendaftar sebagai NR di sebuah kolej yang dinamakan Pasir Salak. Prosedur yang agak best. Ambil borang bewarna putih untuk pelajar NR di Pejabat Kolej nun hujung dibelakang + ceruk UiTM Perak. Selepas itu pergi ke HEP nun dihadapan UiTM Perak. Selepas itu hantar kembali ke Pejabat Kolej nun hujung di belakang + ceruk UiTM Perak. Inilah akibatnya lewat mendaftar. Memang terbaik. Nasib baik Arwah Ayah meninggalkan satu motor untuk aku ke hulu dan ke hilir di kawasan UiTM Perak(dibelikan untuk kegunaan aku semenjak aku diisytihar buang daerah dari Kolej semasa Part 4 DIA)

Semasa menghantar borang memang terlalu ramai umat manusia.
'Bang, nak borang...'
Seorang demi seorang memintak borang. Memang naik rusing aku dibuatnya. Haih~
Sedang aku hampir tiba giliran untuk menghantar borang ada pulak si minah mungkin dari Sarawak mungkin bertanya kepada aku..
'Awak ambil borang ini dari mana?
Berbekalkan suara tak makan pagi dan tak tidur malam aku menjawab
'Kat kaunter inilah...'
Lalu dia meneruskan persembangannya bersama rakan-rakannya. Dalam persembangan tersebut aku terdengar perbualan mereka lebih kurang begini bunyinya:
Wanita 1: Kenapa dia ambil borang putih tu?
Wanita 2: Tak tahulah... Bukan kena ambil borang biru kah?
Wanita 3: Kita PELAJAR LAMA... kena ambil borang biru...
Wanita 1,2,3; Hahahahahahaha~ (evil laugh)

Hello!!! Pelajar lama?? Excuse me... Awak dah berapa lama belajar kat sini adik?? Dah cukup lama ke?? Matrix Card pun baru ada hati nak tunjuk eksyen.. Haih~ Tolonglah~ Aku siap Part 7 masa Diploma... Aku tak nak kira berapa lama aku kat UiTM Perak... Untuk pengetahuan anda semua... Borang Putih tu untuk pelajar NR manakala Borang Biru untuk pelajar-pelajar baru duduk di kolej yang tidak matang seperti anda (seolah-olah aku matang membangkitkan isu ini... hahaha~).... Haish~ Haish~ Haish~ Ego betul nih... Hahahaha~~

Mengapa?

Semasa aku dalam prosedur mengambil tandatangan dari HEP, bersua pula dengan En Azmi disitu. En Azmi merupakan jurulatih Ping-Pong untuk Kokurikulum semasa aku Part 2 Diploma. Dia mengenali aku kerana aku gigih bermain(konon) serta tidak pernah ponteng. Hahaha~ Mungkin kerana aku nak melatih diri untuk mengalahkan budak-budak yang Idrisiah yang konon dah jadi wakil Perak tu... Huahuahua... Namum sampai sekarang aku tak dapat kalahkan mereka... Hahahaha~

Berbalik pada kisah... En Azmi bertanya kepada aku:
'BILA NAK GRAD???'
Ahhh~ Ini satu faktor yang boleh membuatkan aku demotivate... Ingin sahaja aku katakan...
'Lama lagi En..' haih~ haih~ haih~

Oh... Mengapa?

I'm weirdo..

ps: tiada isu.. wahahaha~

Monday, 21 June 2010

Creep - Radiohaed


Creep - Radiohead

When you were here before,
Couldn't look you in the eye
You're just like an angel,
Your skin makes me cry

You float like a feather
In a beautiful world
I wish I was special
You're so fuckin' special

But I'm a creep,
I'm a weirdo
What the hell am I doin' here?
I don't belong here

I don't care if it hurts,
I wanna have control
I want a perfect body
I want a perfect soul

I want you to notice
when I'm not around
You're so fuckin' special
I wish I was special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doin' here?
I don't belong here, ohhhh, ohhhh

She's running out again
She's running out
She run run run run...
run... run...

Whatever makes you happy
Whatever you want
You're so fuckin' special
I wish I was special

But I'm a creep,
I'm a weirdo
What the hell am I doin' here?
I don't belong here

I don't belong here...

Thursday, 3 June 2010

Puddle Of Mudd - Blurry



Puddle Of Mudd - Blurry

Every thing's so blurry
And everyone's so fake
And everybody's empty
And everything is so messed up
Preoccupied without you
I cannot live at all
My whole world surrounds you
I stumble then I crawl

You could be my someone
You could be my scene
You know that I'll protect you
From all of the obscene
I wonder what your doing?
Imagine where you are?
There's oceans in between us
But that's not very far

Can you take it all away
Can you take it all away
Well you shoved it in my face
This pain you gave to me
Can you take it all away
Can you take it all away
Well you shoved it my face

Everyone is changing
There's no one left that's real
To make up your own ending
And let me know just how you feel
'Cause I am lost without you
I cannot live at all
My whole world surrounds you
I stumble then I crawl

And you could be my someone
You could be my scene
You know that I will save you
From all of the unclean
I wonder what your doing?
I wonder where you are?
There's oceans in between us
But that's not very far

Can you take it all away
Can you take it all away
Well you shoved it in my face
This pain you gave to me
Can you take it all away
Can you take it all away
Well you shoved it my face
This pain you gave to me

Nobody told me what you thought
Nobody told me what to say
Everyone showed you where to turn
Told you when to runaway
Nobody told you where to hide
Nobody told you what to say
Everyone showed you where to turn
Showed you when to runaway

Can you take it all away
Can you take it all away
Well you shoved it in my face
This pain you gave to me
Can you take it all away
Can you take it all away
Well you shoved it my face
This pain you gave to me
No this pain you gave to me
This pain you gave to me

You take it all
You take it all away
Explain again to me
You take it all away
Explain again to me
Take it all away
Explain again
Explain again
Explain again

Thursday, 27 May 2010

Stone Sour - Through Glass


Stone Sour - Through Glass

I'm looking at you through the glass
Don't know how much time has passed
Oh God it feels like forever
But no one ever tells you that forever feels like home
Sitting all alone inside your head

'Cause I'm looking at you through the glass
Don't know how much time has passed
All I know is that it feels like forever
But no one ever tells you that forever feels like home
Sitting all alone inside your head

How do you feel? That is the question
But I forget you don't expect an easy answer
When something like a soul becomes initialized
And folded up like paper dolls and little notes
You can't expect a bit of folks

So while you're outside looking in
Describing what you see
Remember what you're staring at is me

'Cause I'm looking at you through the glass
Don't know how much time has passed
All I know is that it feels like forever
But no one ever tells you that forever feels like home
Sitting all alone inside your head

How much is real? So much to question
An epidemic of the mannequins, contaminating everything
We thought came from the heart
But never did right from the start
Just listen to the noises
(Null and void instead of voices)

Before you tell yourself
It's just a different scene
Remember it's just different from what you've seen

I'm looking at you through the glass
Don't know how much time has passed
And all I know is that it feels like forever
But no one ever tells you that forever feels like home
Sitting all alone inside your head

'Cause I'm looking at you through the glass
Don't know how much time has passed
And all I know is that it feels like forever
But no one ever tells you that forever feels like home
Sitting all alone inside your head

And it's the stars
The stars that shine for you
And it's the stars
The stars that lie to you, yeah

And it's the stars
The stars that shine for you
And it's the stars
The stars that lie to you, yeah

I'm looking at you through the glass
Don't know how much time has passed
Oh God it feels like forever
But no one ever tells you that forever feels like home
Sitting all alone inside your head

'Cause I'm looking at you through the glass
Don't know how much time has passed
All I know is that it feels like forever
But no one ever tells you that forever feels like home
Sitting all alone inside your head

And it's the stars
The stars that shine for you, yeah
And it's the stars
The stars that lie to you, yeah

And it's the stars
The stars that shine for you, yeah
And it's the stars
The stars that lie to you, yeah yeah


credit
Who are the stars?
Who are the stars that lie?

Tuesday, 18 May 2010

Nyanyian Serambi - Ramli Sarip


Nyanyian Serambi - Ramli Sarip

Keluar pagi balik petang
Adakala sampai malam
Cari rezeki bawa pulang
Buat orang yang tersayang
ooo bersabarlah

Wajahmu dimana mana
Senyum kasih mesra kasih
Cinta murni kan bersemi
Bersama ketulusan budi
ooo bersemilah
http://www.free-lyrics.org

[Bridge]
Lama kucarik rahsia kaseh
Rindu kaseh untuk berkaseh
Senang senang duduk di serambi
Senandung lagu puisi
Zikir zaman nyanyian zaman

[Chorus]
Andai kasturi hilang harum
Mawar tak berkuntum
Cinta tak bersambung
Biar emas setinggi gunung
Kan ku peluk rimbun
ampun
Rahmat yang Maha Agung

Friday, 14 May 2010

Pesawat - Mirage


Cahaya terang menembusi
Bagai sebuah kisah misteri
Kau mungkin … asing
Kau mungkin …
pernah ku kenal sebelum ini

Resah gelisah dibuatnya
Bagai sebuah cereka cinta
Haru … biru
Kelam … jiwaku
Semakin kacau

Chorus
Siang malam termimpi mimpi
Pagi petang tercari cari
Tiap saat ternanti nanti
Kau masih tiada disisi

Apakah ini satu mimpi
Terasa bagai sebuah delusi
Ilusi … mata
Maian … jiwaku
Semakin kacau

Chorus

Haru … biru
Kelam … jiwaku
Semakin kacau

Chorus

Monday, 10 May 2010

Servent Jamm - Cried Out

Servent Jamm – Cried Out

When I heard all the lines
When I crossed so many times
But I still default again
When I cried out your name

Could you be by my side
Could you say I’m your life?
But I have to stand again
To be with you till the end

Getting alert is a lie
But we can teach them to try
Is that thing that you do?
Come back in time just for you

They want to warn me all about
They want to say how does it out
Is it by walking on it by?
And head down and cry

Why I has such that face
I think I’m better this entire place
This is where they have to be
Where the place wild and free
When I kiss your head good bye
They’re something burst in sky
When had this chance again
To be with you till the end

Some say I heard of my self too much
Some day I won’t turn on the light
Cried out what you have done to me
Hold the door and you have me the key

Don’t want grow to old too fast
One day they all be time at last
Make love what all that we have said
It’s not easy to recreate

Cried out your name….


credit

Sunday, 9 May 2010

Zaman Itu -Aku dan Musik-Musik


Tiba-tiba aku mengenangkan zaman-zaman lama. Dimana tidak memikirkan tentang sekeliling. Hanya aku dan musik-musik. Haha~

Aku teringat satu ketika dahulu aku, tahun 2002, aku digasakkan dengan musik-musik nasyid... Paling hebat masa itu ketika zaman In-Team, UNIC dan lain-lain... Kalau In-Team tu satu album aku boleh hafal tu... Dengan Ainul Mardhiah lagi... Euw... Sampai sekarang aku masih boleh ingat lirik lagu itu... Hahaha~ Zaman itu, ada diantara mereka sedang enak dengan lagu-lagu ACAB... Aku tidak!! Sangat teguh dengan nasyid-nasyid jiwa... Hahahaha~~ Memang tergelak bila mengigatkan zaman itu... Malah aku sangat yakin aku tidak dipengaruhi oleh lagu-lagu bersifat rock... Wahahaha~~

Tahun 2004, ketika itu aku mula dipengaruhi dengan Creed iaitu lagu My Own Prison... Lagu yang malas aku nak describe sebab aku dah malas nak fikir perkara ini dalam-dalam. Haha~ Lagi satu lagu Suddenly oleh Butterfingers.. Haha~ Aku tak kenal Butterfingers melalui The Chemistry... Hahaha~ Bangga sedikit... Tak seperti sesetengah remaja normal yang lain... Huhuhu~ Tambah lagi Disagree mula mempengaruhi... Alahai... Jenuh-jenuh... Huhuhu~

Habis SPM, selain M.Nasir mempengaruhi, aku mendengar Butterfingers secara total... Hahaha~ Me,The Chemistry, Rock and Radical... Namakan sahaja... Tidak semua aku dapat layan... Hahaha... Yang pasti album Malayneum aku beli dan aku khatam sambil tengok lirik... Haha~ Dah habis grunge sudah... Nak cakap pasal grunge ni tak habis-habis... Walaupun tak beberape sejati... Huhuhu... Lepas tu tambah sikit Seven Collar T-Shirt dan Love Me Butch... Pergh... Cukup... Cukup...

Dah takde modal... Cuma aku teringat aku terbawak lagu-lagu ni sampai Diploma... Kalau masa Part 7 yang aku ambil 2 subjek... Lagu No One Else, Butterfinggers la jadi peneman meningkatkan motivasi... Hahaha~ Ingat senang nak mengharungi zaman itu... Nasib baik la ada member-member yang ok... Pnut dan budak-budak batch dia... Cool~ huhu

Masa Degree tinggalkan aku lagu-lagu ini walaupun tidak secara total... Tak masuk mungkin dan ianya bersebab... Tapi kali ini aku nak masuk belajar balik... Tiba-tiba lagu lama ini sebati kembali dan ianya juga bersebab... KEMBALI terkecuali... Haha~

Nota Kaki: Cuma teringat kisah-kisah lama... ;(
Mono dan Envy kisah lain... ;)

Friday, 7 May 2010

Hari Ini...


Hari ini... I think that i need to talk to somebody....

'Kenangan bersamamu kasih....'

Kini aku sudah melepaskan kereta lamaku... Peninggalan arwah ayahku...Toyota LE... Ia begitu banyak berjasa kepada keluargaku.. Sayu, sedih dan syahdu... Namum itu keputusan yang telah dibuat... No turning back... Semua urusan sudah diselesaikan... Dengan JPJ semua diselesaikan oleh aku sendiri...

Ada sedikit rasa menyesal... Tapi keputusan telah dibuat... Daripada dibiarkan tersadai begitu sahaja... Tiada apa yang boleh dilakukan lagi... Aku harap semua keputusan itu adalah terbaik untuk masa depan keluarga aku...

Tiba-tiba timbul rasa ingin cepat-cepat menghabiskan belajar... Dan membina karier sendiri dan tidak menumpang dengan orang lain... Sampai bila nak guna Vios mak aku... Adik aku nanti?? Perjalanan yang sangat jauh lagi...

Tadi aku membawa mak aku ke Permata Hijrah... Dan akan cuba berikhtiar sebelum aku ke Seri Iskandar.... Harap-harap dipermudahkan jalannya...

Urusan Medical Board masih belum selesai... Namum ada beberapa urusan major sudah diselesaikan... Namum ada juga satu lagi urusan major selain daripada Medical Board masih belum diselesaikan. Diharapkan semua berjalan lancar sebelum aku masuk belajar...

Deposit rumah lagi... Hadoih... ~

Nota Kaki: Sejak malam itu... Aku belajar rasa menyesal atas kesilapan membuat keputusan... Menyesal dan menyesal lagi... Rasanya tidak satu keputusan aku buat adalah tepat... Mungkin aku tak pernah membuat keputusan yang besar... manja barangkali... dan mudah dipengaruhi... Hish~

Wednesday, 5 May 2010

Bersukan Di Hujung Minggu


Penat-Penat-Penat

Hari Sabtu lepas aku telah pulang ke Perak.. Perjalanan yang memenatkan... Driving tak habis-habis dan BERSUKAN... Phewww...

Maka sesungguhnya aku akui dah lama tak bersukan dah nih... Haha~~ Peluang jangan disia-siakan... Maka aku telah merancang aktiviti bersukan semasa di Perak... Walaupun banyak tak jadi dan boleh dikatakan menyibuk sahaja... Hahaha~~


AHAD - 2 MEI 2010

Aktiviti 1: Haflah 2010
Haflah ini merupakan acara bersukan antara sekolah-sekolah Agama di Perak. Adik aku mengambil bahagian dalam acara badminton. kedatangan aku nak bagi Moroal Support sahaja... Huhu~ Bermain di Akedemi Badminton Perak di area Taman Meru. Pasukan Madrasah Idrisiah kalah diperingkat kumpulan dengan penuh kontroversi. Haha~ Susah nak dijelaskan tapi aku nak cakap adik aku main dengan penuh semangat dan aku berbangga ada adik bersemangat macam tu. Habis satu dewan dia buat kawan, menjerit... Hahaha~ Nak lawan dia pun takut... Hahaha~ Tapi tiada rezeki... Tak Mengapalah... hajat nak jadi pemain Perak tak kesampaian... Huhuhu~


ISNIN - 3 MEI 2010

Aktiviti 2: Bersukan di Madrasah Idrisiah
Oleh kerana Cerot dan Azamin sedang berada di Madrasah Idrisiah aku mengambil peluang nak bersukan. Yeah~~ Sepak Takraw... Gelanggang pertama always the best place kala nak main. Atas tar pun tapi tetap rasa selesa. Huhu... Main lipat-lipat hampir tergolek... Gulung-gulung macam gulung net... Haih~ Boleh lagi rupanya... Wahahaha~~ Ingat dah tua dan berat sangat dah... Hahaha~~

Ingat nak main Bola Tampar... Tapi ada coach pulak mengajar... Oh... Tak berjaya pulak nak main... Kecewa... huhuhu~~

Ping-Pong?? Ahh... K. Wok main pulak... Malas la... Huhuhu~~

Aktiviti 3: Seri Iskandar
Hohoho!! Oleh member nak exam aku ajak la last minute main Badminton. Sengaja mencari mangsa (atau lebih tepat menjadi mangsa.. Haha!!) Namum Amat tidak dapat main kerana ada urusan peribadi. Namum begitu ada sukan lain yang menjadi pilihan malam itu. Snooker pula menjadi pilihan. Diajak oleh Usop yang agak tension masa itu. Huhu~
Main dengan En Kacang dan membernya Syafiq.. Satu game kalah dan satu lagi seri dengan Syafiq... Sebagai alasan dah sembilan bulan aku tak main... Hahahaha~~

Selepas itu... Playstation(adakah ini sukan?) sampai hampir Subuh... Street Football... Aku dan Usop first time main... Aku kalah... haih~ Loser sungguh... Hahaha~~

Itu sahaja aktiviti sukan yang berjaya dimainkan... Sampai sekarang sakit pinggang sebab dah lama tak bersukan... Rasa nak demam pun ade... Tapi tak mengapa... BERBALOI-BALOI!! Haha~

Nota kaki: Aku masih boleh buat gulung... 2 kali la... Hahaha!!!! Maniam?? Oh.. Itu biasa sahaja... Hahaa~

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/Zaidhussien

Tuesday, 27 April 2010

X-Gig X-Tended Musim Kedua: Love Me Butch - Come Out, Come Out

Eceyh!! Sangat coollah dengan amp oren tu.... Sangat cool la tu time intro tu... Siap tangan kat belakang lagi... Hahaha

Belum tengok komen lagi... Tahniah la... Haha

Saturday, 24 April 2010

Suara Latar - Pelita




Pergh!!! Tergelak aku dengar suara latar mamat sorang tu... Haih~ Lawak betul... Hahaha... Dah macam dengar Selamat Tinggal Dunia pulak... Hahaha... Nak kena copy nih... Erm...

Keyboard dia pun... Identiti sendiri tu... Hahaha...

Simpan jambang la macam nih... Biar tebal sikit macam mamat tu... Hahaha~ Sikit lagi.... Lepas tu beli baju Kembali kan... Hahaha~

Support weh... Support!! Owh!! Rasa jiwa indie... Haha~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails